Nevjerovatno: Napao čovjeka koji mu je prišao pomoći i još mu ukrao vozilo

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno: Napao čovjeka koji mu je prišao pomoći i još mu ukrao vozilo
Foto: Screenshot / Orahova

Policijski službenici iz Bosanske Gradiške pronašli su i uhapsili muškarca inicijala S.B. iz mjesta Orahova, osumnjičenog za tešku krađu i nanošenje tjelesnih povreda.

Naime, policiji je jučer oko 14.30 sati prijavljeno da je radnika jedne privatne firme iz Doboja presrela nepoznata osoba, napala ga i potom izbacila iz vozila VW Transporter, te se udaljila u nepoznatom pravcu.

Policija je izašla na mjesto događaja te došla do saznanja da se zapravo prvo desila saobraćajna nezgoda, odnosno da je S. B. sletio s ceste automobilom Pasatt. Prišao mu je ovaj radnik jer mu je htio pomoći.

Međutim, u tom momentu S. B. je napao ovog muškarca, izudarao ga je rukama po glavi i tijelu, a potom mu je ukrao vozilo, u kojem su se nalazila dva mobilna telefona, te se udaljio u nepoznatom pravcu.

Kako je saopćeno iz policije, nedugo potom S. B. se ukradenim Transporterom vratio na mjesto gdje je sletio s ceste, pokušao izvući svog Passata, ali nije uspio, da bi onda ostavio tu i svoje i ukradeno vozilo.

"Uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Policijske uprave Gradiška", navedeno je u saopćenju iz policije.

Inače, S. B. je pronađen i uhapšen jučer oko 20.30 sati. Alkotestiran je i utvrđeno mu je prisustvo alkohola u organizmu.

"O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se, po kompletiranju i dokumentovanju predmeta, podnese izvještaj za počinjena krivična djela protiv navedenog lica", navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije