Navijači Aberdeena napadnuti u Mostaru: Gađali ih bakljama, nekoliko povrijeđenih

E. H.
Navijači Aberdeena napadnuti u Mostaru: Gađali ih bakljama, nekoliko povrijeđenih
FOTO: Screenshot / Twitter
Nekoliko navijača škotskog Aberdeena, koji su krenuli put Širokog Brijega kako bi podržali svoj tim u revanš utakmici drugog pretkola Europa lige, povrijeđeno je nakon što ih je grupa nepoznatih muškaraca napala u Mostaru.

Cijeli incident dogodio se u srijedu oko ponoći, kada je u jedan od ugostiteljskih objekata u Mostaru grupa od desetak maskiranih muškaraca ubacila baklje, nakon čega ih je napalo 50-ak navijača Aberdeena, prenosi britanski Daily Record.

Sve se dogodilo u staroj jezgri Mostara, a na mjesto incidenta vrlo brzo su stigli službenici Hitne pomoći Mostar, koji su na kraju i hospitalizirali nekoliko povrijeđenih navijača iz Škotske u mostarskoj bolnici.

Kako navode britanski mediji, riječ je o napadu koji nije isprovociran, a iz Ministarstva za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona su kazali da im ovaj incident nije prijavljen, te da istražuju sve navode u vezi s ovim napadom.

Tačnije, glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić za Radiosarajevo.ba je kazao kako je zbog dolaska navijača na ulicama pojačano prisustvo policijskih službenika, te da će svi eventualni ispadi biti istraženi i sankcionirani.

Podsjećamo, večeras se na stadionu Pecara u Širokom Brijegu igra uzvratni susret 2. pretkola Europa lige između osvajača Kupa BiH Širokog Brijega i škotskog Aberdeena. Utakmica je na programu od 20.45 sati, a u BiH je tim povodom stiglo oko 200 navijača iz Škotske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije