Željezničar i Široki Brijeg večeras u borbi za treće pretkolo Europa lige

Radiosarajevo.ba
Željezničar i Široki Brijeg večeras u borbi za treće pretkolo Europa lige
Nakon što Zrinjski nije uspio nadjačati Maribor, čime je BiH izgubila jedinog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, nogometaši Željezničara i Širokog Brijega pokušat će "osvjetlati obraz" bh. nogometa u europskim takmičenjima.

Tačnije, ova dva tima večeras će odigrati uzvratne susrete 2. pretkola UEFA Europa lige, u kojima će tražiti svoje šanse za prolazak u narednu fazu takmičenja.

Ekipa Željezničara prije dva dana otputovala je u Stockholm, gdje će odigrati susret s ekipom AIK-a, u kojem imaju velike šanse da ostvare trijumf. Ova dva tima u prvoj utakmici na stadionu Grbavica odigrali su neriješeno te će izabranici Slavka Petrovića, iako neuspješni na domaćem terenu, imati priliku da dvomeč efektivno riješe u svoju korist.

U taboru Plavih vlada pozitivna atmosfera, te se svi nadaju da će u Stockholmu na Friends Areni riješiti sudbinu u svoju korist.

Na drugoj strani kontinenta, osvajač Kupa BiH, ekipa Širokog Brijega, ima još izglednije šanse da u dvomeču sa škotskim Aberdeenom izbori prolazak u narednu fazu. Naime, tim predvođen nekadašnjim selektorom bh. reprezentacije Blažom Sliškovićem Škotsku je napustio neporažen, pri rezultatu 1:1, te ako večeras sačuvaju svoju mrežu na domaćem terenu nogometaši Širokog Brijega su sigurni u prolaz.

Sigurno je da nas i u Stockholmu i u Širokom Brijegu očekuju sjajne nogometne predstave, te će biti pravo zadovoljstvo pratiti razvoj situacije na oba terena.

Utakmica AIK - Željezničar bit će odigrana od 19 sati, dok susret Široki Brijeg - Aberdeen počinje od 20.45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije