Nastavlja se potraga za Sejfovićem, na slobodu puštena osoba uhapšena sinoć

Radiosarajevo.ba
Nastavlja se potraga za Sejfovićem, na slobodu puštena osoba uhapšena sinoć
Potraga za odbjeglim i opasnim zatvorenikom Amelom Sejfovićem nastavlja se i danas.

IZ MUP-a je potvrđeno da je osoba koja je sinoć u blizini Visokog uhapšena  jutros puštena na slobodu nakon što je s njom obavljen informativni razgovor u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Akcija je provedena na području sela Tušnjići između Visokog i Kiseljaka. Prilikom pretrage terena pronađene su stvari za koje se sumnja da pripadaju Sejfoviću.

Odbjegli Sejfović je 3. septembra iskoristio vrijeme šetnje i boravka u zatvorskoj ambulanti, a u dijelu zatvora gdje se dešavao incident bila su prisutna dva zatvorska čuvara. U jednog od zatvorskih čuvara Sejfović je uperio pištolj i naredio čuvarima da otvore vrata, a potom je počeo pucati po zatvoru.

Nakon bijega Sejfovića, slobode je lišeno ukupno deset osoba, četiri u samom Kazneno-popravnom zavodu, dvije na području Zenice i ukupno četiri osobe koje su uhapšene u Visokom.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije