Nastavak akcije "Štit": Progledajte šta su pronašli policajci

0
Radiosarajevo.ba
Nastavak akcije "Štit": Progledajte šta su pronašli policajci
Foto: MUP SBK / Oduzeti droga i oružje

Pripadnici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Travnik, Jedinice za specijalističku podršku i Policijske stanice Vitez, u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, tokom protekle noći su nastavili sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva "Štit 2022".

Kasno sinoć, tačnije oko 23 sata, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres poslovno-ugostiteljskog objekta koji se nalazi u mjestu Krčevine kod Viteza.

"Prilikom pretresa pronađene su određene količine zeljaste i bijele praškaste materije za koje se sumnja da su opojne droge kanabis i kokain. Također, pronađeno je i vatreno oružje – pištolj sa odgovarajućom municijom kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela i koji će se koristiti u procesu dokazivanja", saopćeno je iz MUP-a SBK.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Za izvršenje krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, osumnjičeni su I. G. (34) iz Viteza i S. H. (40) iz Travnika, nad kojima je zavedena kriminalistička obrada te će se protiv istih poduzimati zakonom propisane mjere i radnje.

Kako je ranije objavio portal Radiosarajevo.ba, akcija je počela jučer u ranim jutarnjim satima.

Policajci su jučer pronašli značajnu količinu droge te su uhapsili četiri osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije