Napadnuti arapski turisti u BiH: Povrijeđeni dva muškarca i jedna žena

Radiosarajevo.ba
Napadnuti arapski turisti u BiH: Povrijeđeni dva muškarca i jedna žena
Senaid Hamidović turistički je vodič koji je tokom vikenda svjedočio napadu na jednu arapsku porodicu na vodopadu Kravice.

Povrijeđeni Kuvajćani odmah nakon napada su napustili Bosnu i Hercegovinu, a Hamidović je pismo u kojem opisuje detalje napada poslao Dnevnom avazu. Njegovo pismo objavljujemo u cjelosti:

"Moje ime je Senaid Hamidović i sezonski sam turistički vodič. Ono što želim reći je da se na lokalitetu vodopada Kravice desio još jedan u nizu napad na turiste iz arapskih zemalja.

Do sad je mržnja bila očigledna, a sada to i primjenjuju na djelu. Oko 15:45 sati jučer (subota, op. pr.), četvorica momaka su prišli mojoj grupi u kojoj je bila porodica iz Kuvajta, jedan ih je verbalno napao, dok je drugi izvadio sprej-suzavac i počeo prskati po njima.

Oni su u šoku počeli bježati vani i žalili su se na bolove u očima, pokušao sam pozvati policiju, ali nisu imali sluha za takav slučaj.

Odmah smo se zaputili prema Domu zdravlju u Ljubuškom gdje su dobili medicinsku pomoć. Doktori su evidentirali lakše povrede dvojici muškaraca i jednoj ženskoj osobi. Inače, ova porodica je u BiH stigla tek prekjučer i imali su uplaćen cjelokupan aranžman od sedam dana.

Međutim, zaprepašteni ovakvom situacijom u BiH, sutra se odmah vraćaju kući", dodao je Hamidović u pismu za Avaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije