Kravice: Masovna tuča Ljubušaka i državljanina Bahraina

Radiosarajevo.ba
Kravice: Masovna tuča Ljubušaka i državljanina Bahraina
Danas u 13:30 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je na kupalištu Kravice, u mjestu Studenci, općina Ljubuški, izbila tuča u kojoj je sudjelovalo nekoliko osoba.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izišli i intervenirali policijski službenici PU Ljubuški.
U službene prostorije PU Ljubuški privedeno je više osoba, i to dva državljanina Bahraina (riječ je o muškim osobama, rođenima 1991. i 1992. godine) i tri BH državljanina (riječ je o muškim osobama s područja općina Ljubuški, rođenima 1963., 1959. i 1986. godine).

U toku je prekršajna obrada, uzimanje iskaza od sudionika incidenta, uzimanje izjava od svjedoka, koja ima za cilj utvrditi sve okolnosti vezane za ovaj incident, stoji u saopćenju MUP-a Zapadnohercegovačke Županije.
Nakon završetka prekršajne obrade PU Ljubuški će počiniteljima prekršaja uručiti prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke (za ovaj prekršaj zapriječena je novčana kazna u iznosu od 400,00 – 800,00 KM).

Želimo naglasiti da je riječ o izoliranom incidentu, u kojem je sudjelovao manji broj osoba.
Odmah nakon policijske intervencije brojni posjetitelji Kravice, domaći stanovnici i turisti nastavili su u miru i bez ikakvih tenzija uživati u prirodnim ljepotama vodopada Kravice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije