Napadnut zaposlenik sarajevske Hitne pomoći

1
Radiosarajevo.ba
Napadnut zaposlenik sarajevske Hitne pomoći
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Hitna pomoć

U Sarajevu se sinoć desio napad na zaposlenika Hitne pomoći, o čemu se oglasio i MUP KS.

Dana 29.12.2020. godine u 19:05 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice Ž. K., rođen 1957. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. stav 2. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti), na štetu uposlenika Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Prilikom lišenja slobode kod istog je pronađen i oduzet startni pištolj marke "Ekol Firatcomppart" cal. 9 mm sa okvirom i 14 metaka.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a Ž. K. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Hitna pomoć KS na Facebook profilu se također oglasila nakon ovog napada, te su napisali da je vrijeme za promjene u zakonskoj regulativi.

"Oštro osuđujemo napad na naše uposlenike tokom obavljanja radnih zadataka, te apelujemo na nadležne da se konačno donese zakonska regulativa koja će napad na medicinske radnike tretirati kao napad na službena lica!", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije