Nakon pogibije bračnog para, uhapšen vozač Mercedesa: Bio pijan i drogiran

Radiosarajevo.ba
Nakon pogibije bračnog para, uhapšen vozač Mercedesa: Bio pijan i drogiran
Foto: Screenshot / Ilustracija

Amir Kujović (36) osumnjičen je da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su sinoć kod Pala živote izgubili bračni par Dario i Danijela Hršum.

On je uhapšen i predat direktno Tužilaštvu i protiv njega ide izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanja javnog saobraćaja, rečeno je za Radiosarajevo.ba.

Prema nezvaničnim informacijama koje je dobio naš portal, kod Kujovića je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, a bio je i pozitivan na test na opojne droge.

Podsjetimo, nesreća se dogodila sinoć oko 18.25 sati na magistralnom putu Ljubogošta –Pale u mjestu Kalovita brada, kada su su sudarili “Mercedes”, kojim je upravljao Kujović, i “Audi”, koji je vozio Hršum.

U drugom automobilu koji je učestvovao u nesreći, a koji je imao njemačke registarske oznake, nalazile su se četiri osobe.

"Suvozač iz automobila 'Mercedes' A.R. zadobila je teške tjelesne povrede, dok su vozač i ostala dva putnika iz navedenog automobla zadobili lakše tjelesne povrede, konstatovane u Klinici urgentne medicine Koševo, Sarajevo", kazala je Vesna Stokanović, portparolka PU Istočno Sarajevo.

Rekla je da će danas biti obavljena obdukcija tijela smrtno stradalih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije