Nakon više pljački u kratkom roku - bh. policija uhapsila 22-godišnjaka

0
Radiosarajevo.ba
Nakon više pljački u kratkom roku - bh. policija uhapsila 22-godišnjaka
Foto: Pixabay.com / Hapšenje/Ilustracija (Fotografija ne opisuje događaj naveden u tekstu)

Tokom jučerašnjeg dana, u kratkom roku jedna je osoba počinila dva razbojništva u Mostaru.

Jedno razbojništvo se dogodilo u Ulici kardinala Stepinca (nedaleko od Carinskog mosta) gdje mu je na meti bila apotema, a potom u Ulici Stjepana Radića gdje je razbojnik opljačkao kladionicu.

On je pobjegao skuterom nakon prvog razbojništva. Zaposlenice oba objekta su dale opis razbojnika, a nedugo poslije on je uhapšen i to na osnovu jednog detalja - tena, koje su bile narandžaste boje.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Utvrđeno je da se radi o Z. P. (22), te je nad njim provedena kriminalistička obrada.

Iz MUP-a Hercegovačko - neretvanskog kantona (HNK) navode da je Z. P. (1999.) rođen u Mostaru uhapšen jučer oko 14:30 sati. On se sumnjiči da je 29. novembra na području Mostara počinio razbojništvo u dvije sportske kladionice i to u Ulici kraljice Katarine i na trgu Musala, odakle je otuđio novac, piše Hercegovina.info.

Kako smo i naveli, sumnjiči se i da je tokom jučerašnjeg dana opljačkao apoteku (Ulica kardinala Stepinca) i kladionicu (Ulica Stjepana Radića). U sva četiri slučaja, osumnjičeni je koristio nož kako bi zastrašio radnice navedenih objekata.

Kod privedene osobe je pronađen određen iznos novca, i nož koji je koristio prilikom izvršenja razbojništava, saopćeno je iz MUP-a HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije