Nakon četverogodišnjeg bjekstva predao se Emir Fetić

Radiosarajevo.ba
Nakon četverogodišnjeg bjekstva predao se Emir Fetić
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da se osumnjičeni Emir Fetić, u pratnji svog advokata, predao ovom tužilaštvu, te da je ispitan u svojstvu osumnjičenog zbog osnova sumnje da je počinio teška krivična djela.

"U Tužilaštvu ZDK-a ispitan je u svojstvu osumnjičenog zbog osnovane sumnje da je počinio teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, te krivično djelo pokušaj ubistva, nakon čega je i uhapšen", kazao je stručni saradnik za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK-a Emir Muratspahić.

Osumnjičeni Emir Fetić predao se tužilaštvu nakon što je četiri godine izbjegavao pravosudne organe u Federaciji BiH.

Podsjetimo, Fetić je osumnjičen za ubistvo mladića Amera Pivića,  koje se dogodilo u septembru 2012. godine nakon ulične pucnjave u centru Zenice.

Nakon završetka uviđajnih i prvih istražnih radnji za osumnjičenim Fetićem objavljeno je nekoliko međunarodnih potjernica, jer se pretpostavljalo da se nalazi u inozemstvu, a tokom ljetnih mjeseci ove godine uspio je pobjeći pripadnicima njemačke policije, koja ga je uspjela locirati i pokušala uhapsiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije