Tri osobe iz ZDK i KS uhapšene u akciji "Piramida", pronađeni oružje i municija

Radiosarajevo.ba
Tri osobe iz ZDK i KS uhapšene u akciji "Piramida", pronađeni oružje i municija
Radiosarajevo.ba / Arhiv / Ilustracija
Tri osobe uhapšene su na području Zeničko-dobojskog kantona i Kantona Sarajevo u velikoj akciji kodnog naziva "Piramida", koju su proveli policijski službenici Federalne uprave policije.

Povod akcije, koja je provedena tokom jučerašnjeg dana, jeste krivično djelo "Iznuda" iz člana 295. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH, a koje su uhapšeni počinili na štetu A. S. iz Visokog.

Pretreseno je nekoliko lokacija na području oba kantona, a uhapšena su lica inicijala Z.M. (rođ. 1984. u Zenici), A.A. (rođ. 1984. u Dubrovniku) i M.H. (rođ. 1979. u Bijelom Polju).

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta veća količina novca u različitim apoenima, zatim vatreno oružje, municija, više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica, bilješke, rokovnici i dokumentacija, a pronađeni su i izuzeti drugi predmeti koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, stoji u saopćenju FUP-a.

Lica lišena slobode su danas, uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu, predata postupajućem tužitelju radi daljeg nadležnog postupanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije