Na Ilidži opljačkan Afganistanac, policija uhapsila četiri osobe

2
Radiosarajevo.ba
Na Ilidži opljačkan Afganistanac, policija uhapsila četiri osobe
FOTO: Arhiv / Ilustracija (Ovo nije fotografija koja prikazuje aktuelni slučaj iz teksta)

Peta policijska uprava u Sarajevu jučer je u sedam sati dobila dojavu da je na raskrsnici ulica Kasindolska - Džemala Bijedića, općina Ilidža, od strane više NN osoba izvršeno krivično djelo razbojništva nad M. K. iz Afganistana.

Tom prilikom, NN osobe su uz upotrebu fizičke snage od istog otuđila ruksak sa ličnim stvarima, mobilnim telefonom i novcem, a zatim su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 13:00 sati, policijski službenici su na području općine Ilidža, pronašli i uhapsili N. K., rođen 2001. godine u Sarajevu, K. Č., rođen 2002. godine u Sarajevu, F. V., rođen 2002. godine u Sarajevu i F. M., rođen 2002. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. stav 2. KZ F BIH (Razbojništvo).

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

O pomenutom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšene osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim osobama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije