Na graničnim prijelazima uhapšeno deset osoba

0
Radiosarajevo.ba
Na graničnim prijelazima uhapšeno deset osoba
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Granična policija, Ilustracija

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gradiška, 11. augusta 2024. godine, lišili su slobode J.S. (1989.), državljanku BiH i RS.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Osnovni sud u Sokocu potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Kontrolirana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predata službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Prethodno, pripadnici ove jedinice su 6. augusta 2024. lišili slobode LJ.D. (1955.), nakon što je utvrđeno da ga potražuju Osnovni sud u Gradišci i Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnih djela Teška krađa. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Kozarska Dubica i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Kako Haris Džinović savjetuje sina: "Ako izlaziš navečer i da upoznaš neku djevojku, tu hljeba nema"

Kako Haris Džinović savjetuje sina: "Ako izlaziš navečer i da upoznaš neku djevojku, tu hljeba nema"

Pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko, 10. augusta 2024., prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Kamensko lišili su slobode S.Č. (1975.). Utvrđeno je da Općinski sud u Jajcu potražuje ovog bh. državljanina zbog krivičnog djela Nepružanje medicinske pomoći. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10.

Dan ranije, 9. augusta 2024., pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje lišili su slobode M.O. (1986.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Deleuša i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.  

Granična policija BiH: Spriječeno krijumčarenje 33 strana državljana

Granična policija BiH: Spriječeno krijumčarenje 33 strana državljana

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 9. augusta 2024., lišili su slobode D.W. (1971.) jer je ustanovljeno da ga Osnovni sud u Kotor Varoši potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Ranije, 8. augusta 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode M.J. (1986.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS raspisalo potragu za njim zbog krivičnih djela Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i Davanje mita. Predat je službenicima MUP-a RS.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 9. augusta 2024., lišili su slobode A.Ž. (1993.), nakon što je utvrđeno da je Interpol Moskva raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela Zločin protiv porodice. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Osim toga, 5. augusta 2024., pripadnici ove jedinice su  prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Šepak lišili slobode E.D. (1981.). Utvrđeno je da Osnovni sud u Zvorniku potražuje ovog bh. državljanina radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Granična policija BiH: Sedam osoba uhapšeno prema potragama

Granična policija BiH: Sedam osoba uhapšeno prema potragama

Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 8. augusta 2024., lišili su slobode N.M. (2001.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Učestvovanje u tuči. Državljanin BiH i Savezne Republike Njemačke je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orahovlje. Predat je službenicima Policijske uprave Čapljina.   

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 5. augusta 2024., lišili su slobode DŽ.Č. (1970.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Državljanin Sjedinjenih Američkih Država na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Beograda. Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije