Gužve na graničnim prijelazima u BiH, evo gdje se najduže čeka

0
Radiosarajevo.ba
Gužve na graničnim prijelazima u BiH, evo gdje se najduže čeka
Foto: Kolaž / Gužve na granicama

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku te se svakodnevno bilježe duge kolone vozila prema jugu naše zemlje, kao i pojačan intezitet saobraćaja na većini graničnih prijelaza, a trenutno i u blizini gradskih centara.

Pojačan promet vozila na izlazu iz naše zemlje ovoga jutra bilježi se na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša i Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog sanacionih radova na dionicama magistralnih puteva Vitez- Travnik i Brčko- Cerik izmjenjen je režim saobraćaja. Zbog izrazito frekventne dionice, na mjestu radova formiraju se duže kolone vozila u oba smjera, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Policija uhapsila bjegunca iz zatvora: Vraćen je u KPZ Zenica

Policija uhapsila bjegunca iz zatvora: Vraćen je u KPZ Zenica

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Čevljanovići-Nišići.

Idete na odmor? Evo na kojim graničnim prijelazima su najveće gužve

Idete na odmor? Evo na kojim graničnim prijelazima su najveće gužve

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije