Informacija za vozače: Gužve na graničnim prijelazima BiH, evo i gdje se najduže čeka

0
Radiosarajevo.ba
Informacija za vozače: Gužve na graničnim prijelazima BiH, evo i gdje se najduže čeka
Foto: Kolaž / Gužve na graničnim prijelazima u BiH

Jutros se na putevima Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove. Brojne su dionice gdje se izvode sancioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Očekuje se pojačana frekvencija vozila u gradskim zonama i na graničnim prelazima u poslijepodnevnim satima. S obzirom na vremenske uslove, vozače savjetujemo da u toku putovanja prave češće pauze, te unose dovoljne količine vode u organizam. Molimo vozače i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Nermin Porić će se izjasniti o krivici: Optužen za zločine u Bosanskoj Krupi

Nermin Porić će se izjasniti o krivici: Optužen za zločine u Bosanskoj Krupi

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina i Bijeljina-Rača.

Na graničnim prijelazima: Doljani, Izačić, Deleuša, Gradina i Hum, Šepak, pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić). Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika).

Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije