Muškarac preminuo od ujeda psa braneći kćerku

Radiosarajevo.ba
Muškarac preminuo od ujeda psa braneći kćerku
U naselju Pobrđe, u Banjoj Luci, sinoć je umro mještanin od ujeda psa, objavile su Nezavisne novine.

Kako se navodi, muškarac je preminuo jer ga je pas ugrizao za venu dok je branio kćerku od životinje. 

Djevojku su osim oca, branili i majka i brat. Iz banjalučke policije potvrđeno je da su dva psa u subotu oko 22 sata napala petoro ljudi.

Iz Gradske uprave Banja Luka su kazali da su jutros izlazili na teren radi vršenja uviđaja, a da je prisutna bila i komunalna policija. Utvrđeno je da su psi, rase azijati, držani u skladu s komunalnim propisima.

Kako Slobodanka Bojanić, vlasnica, navodi, do nesreće je došlo kada je prala boks psima.

Prema njenoj izjavi, u tom trenutku se začuo lavež pasa, koji su preskočili ogradu boksa koja je u visini 1,5 metara, što je u skladu s komunalnim propisima.

Kako navodi, čim je to vidjela, pse je sklonila s ulice na kojoj su se nalazili mještani. Međutim, u tom trenutku je otac jednog djeteta počeo galamiti na vlasnicu, usljed čega su psi opet preskočili ogradu. Nakon ujeda, otac je odveden u bolnicu, a kako se saznaje preminuo je od posljedica infarkta. Iz Gradske uprave naveli su da je zabilježena jedna nepravilnost, a to je da psi nisu pelcovani. Vlasnica je po pitanju toga, izjavila da je veterinar dolazio da ih pelcuje, ali da nije mogao jer se previše plašio. Psi su stari četiri godine i prema njenoj izjavi nisu bili nasilni.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije