Muškarac nožem nasrnuo na policajca u Banjoj Luci, odmah uhapšen

Anadolija
Muškarac nožem nasrnuo na policajca u Banjoj Luci, odmah uhapšen
Foto: Arhiv / MUP RS / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka lišili su slobode N. J. iz Srebrenice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje".

Kako je danas saopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, policijski službenici su u Bulevaru Živojina Mišića u Banjaluci u petak pokušali legitimisati muškarca, koji je izjavio da nema dokumenta, te je izvadio nož i krenuo prema policijskom službeniku.

"Policijski službenik je blagovremenom reakcijom onemogućio lice da mu nanese povrede i lišio ga slobode. O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv N.J. za krivično djelo 'Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje'", navodi se u saopćenju.

Na području Policijske uprave Banja Luka, u prva tri mjeseca ove godine, evidentiran je 61 slučaj napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje. Iz ove policijske uprave navode da to "svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve sa ciljem zaštite građana i njihove imovine". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije