MUP ZDK oduzeo 203 vozila

0
Radiosarajevo.ba
MUP ZDK oduzeo 203 vozila
MUP ZDK / Uništavanje vozila

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog Kantona u okviru svojih nadležnosti kontinuirano vrši analizu i prati stanje u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Prilikom kontrola u saobraćaju, te provođenja pojačanih akcija, privremeno su 2020. oduzeta 203 vozila od vozača, za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da su višestruki povratnici u činjenju prekršaja u saobraćaju.

Vozačima od kojih su oduzeta vozila je izrečen veliki broj novčanih kazni za počinjene prekršaje u saobraćaju, a nekim od njih i ukupne kazne u iznosima od po nekoliko hiljada konvertibilnih maraka.

"Sporna vozila su privremeno oduzeta u skladu sa članom 19. Zakona o prekršajima Federacije BiH i članom 22. Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona. Protiv navedenih lica su nadležnim sudovima podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, sa prijedlogom izricanja mjere trajnog oduzimanja motornih vozila radi zaštite javne sigurnosti", navodi se u saopćenju MUP-a ZDK. 

Napominju kako će Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nastaviti sa aktivnostima na postizanju visokog stepena sigurnosti odvijanja saobraćaja na svim putevima na području Kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije