MUP ZDK o pucnjavi u Visokom: Preminuli pogođen u grudni koš, drugi zadobio prostrijelne rane nogu

0
Radiosarajevo.ba
MUP ZDK o pucnjavi u Visokom: Preminuli pogođen u grudni koš, drugi zadobio prostrijelne rane nogu
Foto: MUP ZDK / MUP ZDK / Ilustracija

Jedna preminula osoba i jedna povrijeđena, epilog je pucnjave koja se 25. maja u 23.45 sati dogodila u mjestu Križ kod Visokog.

U međuvremenu su se oglasili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

U pucnjavi je ranjen S. N. (41) iz Visokog. On je zadobio teške povrede - prostrijelna rana grudnog koša te je dva dana poslije, 27. maja deset minuta poslije ponoći, preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

U pucnjavi je povrijeđen i A. Z. (46), također iz Visokog, koji je zadobio lakše povrede - prostrijelne rane u predjelu nogu.

Uviđaj na mjestU događaja su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK, pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca.

"Izvršenim uviđajnim radnjama, obavljenim razgovorima sa svjedocima događaja te operativnim radom policajci su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela mogu dovesti Z. N. (40) i Z. N. (22), oba iz Sarajeva. Odmah po završetku uviđajnih radnji raspisana je operativna potraga za osumnjičenima, o čemu su upoznate sve policijske agencije na nivou BiH. Poduzimajući aktivnosti potrage za osumnjičenima, u saradnji sa pripadnicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), 28. maja u 20.00 sati na području općine Novi Grad Sarajevo uhapšen je Z. N. (22)", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Nakon preuzimanja osumnjičenog, u prostorijama Uprave policije MUP-a ZDK zavedena je kriminalistička obrada te ispitivanje osumnjičenog.

"Osumnjičeni je u ponedjeljak predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva ZDK uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ubistvo, izazivanje opće opasnosti, nedozvoljeno držanje i nošenju oružja i municije te laka tjelesna povreda, a sve u vezi sa krivičnim djelom saučiniteljstvo iz člana 31. Krivičnog zakona Federacije BiH", navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije