MUP o nesreći kod Sarajeva: Jedan vozač teško povrijeđen, drugi uhapšen

0
Radiosarajevo.ba
MUP o nesreći kod Sarajeva: Jedan vozač teško povrijeđen, drugi uhapšen
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

U mjestu Dupovci, općina Hadžići, sinoć u 21.23 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke Mercedes, reg. oznaka M60-E-416, kojim je upravljao vozač A.T., rođen 2002.godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima i putničkog motornog vozila marke VW Golf 5, reg. oznaka J59-M-067, kojim je upravljao vozač A.M., rođen 1993.godine u Hrasnici, nastanjen u Sarajevu.

Usljed sudara je došlo do skretanja u lijevu stranu van kolovoza vozila VW Golf 5 i udara u metalnu zaštitnu ogradu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač A.M., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta događaja obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

"Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH, vozač A.T. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, navode iz MUP-a KS.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije