Travnik / Maloljetnik iz BiH priznao da je silovao tri djevojčice

02. 02. 2021. u 12:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Općinski sud u Travniku, nepravosnažnom presudom, oglasio je krivim starijeg maloljetnika iz Travnika za tri krivična djela silovanja, nad tri maloljetnice od deset, jedanaest i dvanaest godina, koje se dogodilo u augustu protekle godine na području travničke općine.

Sudija za maloljetnike S.V.K. je šesnaestogodišnjaka iz Travnika, oglasila krivim za tri krivična djela silovanja (od kojih je jedno ostalo u pokušaju), te osudila na kaznu maloljetničkog zatvora u trajanju od osam godina.

Napominjemo, maksimalna zatvorska kazna za maloljetne počinioce krivičnih djela je deset godina, a Sud je prilikom odmjeravanja kazne cijenio činjenicu da je maloljetnik priznao izvršenje krivičnih djela koja su mu Prijedlogom Kantonalnog tužilaštva Travnik stavljena na teret, te mu izrekao kaznu zatvora u navedenom trajanju.

Po pravosnažnosti presude maloljetnik će biti upućen na izdržavanje kazne maloljetničkog zatvora u Kazneno-popravni zavod Orašje.

Važno je istaknuti da su istraga, kao i sudski krivični postupak okončani u roku od pet mjeseci.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)