MUP KS u protekla 24 sata: Od lančanog sudara do napada u stanu

0
Radiosarajevo.ba
MUP KS u protekla 24 sata: Od lančanog sudara do napada u stanu
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jedna osoba je teško povrijeđena u lančanom sudaru koji se jučer desio na području Općine Ilijaš, u mjestu Donji Ivančići.

U sudaru su učestvovali Renault Megane, registarskog broja E29-M-856, kojim je upravljao vozač B. K. iz Sarajeva, zatim Mercedes, registarskog broja M56-J-420, kojim je upravljao vozač A. H. iz Tuzle i Škoda Octavia, registarskog broja M19-O-279 , kojim je upravljao V. K.iz Sarajeva.

"Došlo je do skretanja u lijevu stranu van kolovoza vozila Renault - Megane i nekontrolisanog kretanja istog niz zemljani usjek obrastao drvećem i niskim rastinjem gdje se i zaustavilo. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, teške tjelesne povrede (fraktura palca lijeve šake) zadobio je vozač B. K. , koja je nakon ukazane ljekarske pomoći i konstatovanih povreda u Općoj bolnici 'Prim.dr. A. Nakaš', upućena na kućno liječenje", saopćili su iz MUP-a KS.

Vozilo nije bilo moguće izvući s obzirom na to da se zaustavilo na nepristupačnom mjestu, tako da će danas, kako je saopćeno, biti pregledano i fotografirano.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo imali su i intervenciju zbog fizičkog napada.

Naime, jučer oko 18.25 sati u službene prostorije Druge PU-PS Centar došao je J. L. (40) iz Sarajeva i prijavio da su ga oko 17 sati u njegovom stanu pretukle dvije osobe koje poznaje.

"Prijavio je da je oko 17 sati, dok se nalazio u svom stanu u ulici Nova, općina Centar, fizički napadnut od strane njemu poznatih lica K. K. i M.K. iz Sarajeva , koji su mu tom prilikom nanijeli tjelesne povrede i koji su se nakon toga udaljili sa lica mjesta.

Na lice mjesta izašli policijski službenici koji su pozvali ekipu Hitne pomoći koji su oštećenog prevezli do KUM-a KC, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, te je od strane dežumog ljekara konstatovano da je isti zadobio teške tjelesne povrede", saopćili su iz MUP-a KS.

Policija traga za počiniocima.

Prema saopćenju MUP-a KS, bilo je i hapšenja zbog teških krađa.

Tako su u 1.30 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića uhapšeni A. S. (rođen 1996. godine), iz Sarajeva, kao i E. H. (rođen 1986. godine), iz Sarajeva, koji su nakon kriminalističke obrade pupteni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije