MUP KS se oglasio nakon velike akcije

Radiosarajevo.ba
MUP KS se oglasio nakon velike akcije
Foto: MUP KS / Pretres u Sarajevu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasilo se nakon velike akcije koju je provelo jučer, 11. septembra na području Sarajeva.

Kako je navedeno u saopštenju, akcija je nastavak rasvijetljavanja krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava koja je počela nakon hapšenja osobe A. M. 8. septembra.

Akcija sarajevske policije: Pronađena veća količina droge

Jučer, 11. septembra je izvršen pretres garaže u ulici Nusreta Fazlibegovića u sarajevskoj Općini Centar, a za koju su došli do informacije da koristi osoba H. K.

Prilikom pretresa je pronađen automobil BMW bez registarskih oznaka, signalni pištolj sa punjačem, te deset PVC vreća u kojima se, kako je saopšteno, nalazila suha zeljasta materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Njihova ukupna težina je bila 10 kilograma. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su istakli da je BMW otuđen u Orašju 12. januara 2019. godine i da je za njim raspisana potraga.
Pretres u Sarajevu - undefined

Foto: MUP KS: Pretres u Sarajevu

Pretres je izvršen nakon što je pribavljena Naredba Općinskog suda u Sarajevu.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policija nastavlja dalji rad na potpunom rasvijetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela, te pronalasku osoba koje se dovode u vezu sa njima, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije