Veliki pretres u sarajevskom zatvoru: Iz ćelija izvađeno sve do parketa

F. Z.
Veliki pretres u sarajevskom zatvoru: Iz ćelija izvađeno sve do parketa
Foto: Dženan Kriještorac / Pretres u KPZ Sarajevo

U Kazneno popravnom zavodu Sarajevo danas je izvršen veliki pretres ćelija i cjelokupnog objekta u kojem su pored zatvroskih policajaca sudjelovali i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

"U pitanju su redovne aktivnosti u zatvoru. Velika je akcija bila u zatvoru, to je tačno, a razlog akcikje je redovan plan postupanja sukladno akciji borbr protiv korpucije i planu postupanja suzbijanja korupcije. Dakle to je redovna aktivnost koju je ovaj zavod proveo u saradnji s policijskim strukturama. U pitanju je formacija od 40 policajaca. Pretresli smo kompletan zatvor i efekat je izvrstan", rekao je za Radiosarajevo.ba Faruk Zubčević direktor KPZ Sarajevo.

Oduševljen je tehničkom opremom i sredstvima koje je KPZ Sarajevo nabavio.

"Sva materijalno tehnička sredstva koja je uprava nabavila u smislu sprječavanja ovih radnji dala su potpuni efekat. Uređaji su izvanredni i moram reći da smo sretni što prilikom pretresa nismo pronašli ništa", rekao je Zubčević.

Istaknuo je i kako ovo nije prvi pretres, te da se oni vrše svake sedmice.

"KPZ Sarajevo sedmično vrši detaljnje pretrese. To znači da se iz prostorije vadi sve do parketa. Provjerava se parekt, odvrću se kreveti. Najsavremenijim kamerama za pregled unutrašnjosti gleda se parket, kreveti, madraci, skidaju s vrata, vodokotlići. Pretres jedne veće ćelije od 10 kvadratnih metara traje tri sata", istaknuo je Zubčević.

Posljednji pretres trajao je tri sata, a direktor KPZ Sarajevo ističe kako je od dolaska nove uprave ovo 50. put da se rade pretresi.

"Ovaj preteres je trajao šest sati. Apsolutno ništa nismo našli ni od predmeta ni od droge. KPZ je od dolaska nove uprave radio više od 50 pretresa cjelokupnog objekta, a bivše uprave su u proteklih 15 godina napravile samo tri pretresa", rekao je Zubčević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije