Kriminal / MUP KS o velikoj policijskoj akciji u Sarajevu: Pronađena dva kilograma spida

14. 04. 2022. u 15:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U velikoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je zaplijenjena veća količina droga, a pala su dva dilera.

Radi se o F. E. (51) i H. E. (25), obojica nastanjeni u Sarajevu.

U akciji, koja je izvedena pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, pretreseno je više lokacija na području Trnova i Ilidže.

Kako je saopćeno iz sarajevske policije, pronađena su dva kilogram spida, vakumska mašina za pakovanje, digitalna vaga za precizno mjerenje, sredstva i materijal za proizvodnju spida, tri mobitela, dvije bankovne kartice, izvodi i transakcijske uplate različitih banaka, - više USB stikova i ultra paketa mobilnih operatera sa SIM karticama.

"Oduzeti su i drugi predmeti i tragovi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnih djela. Pored navedenog, oduzeta su i dva vozila veće materijalne vrijednosti za koja se sumnja da su pribavljena izvršenjem krivičnih djela", navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Nad osumnjičenim F. E. i H. E., koji se sumnjiče za neovlašten promet opojnim drogama, provodi se kriminalistička obrada u službenim prostorijama MUP-a KS.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA