Jutarnja akcija SIPA-e širom BiH: Hapšenja i pretresi na 28 lokacija

A. S.
Jutarnja akcija SIPA-e širom BiH: Hapšenja i pretresi na 28 lokacija
Arhiv / Ilustracija / Sipa

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, jutros su na 28 lokacija širom Bosne i Hercegovine, započeli veliku akciju naziva Ira, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Akcija je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe.

Akcija pretresa i hapšenja je rano jutros započela u nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini, a po naredbi Tužilaštva BiH. Pripadnici SIPA-e i MUP-a RS-a pretrese vrše u Sarajevu, na Palama, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu i Brčkom.

Naučnici upozoravaju: Na Balkanu slijedi 'pakao' - ne piše se dobro ni ovim zemljama

Naučnici upozoravaju: Na Balkanu slijedi 'pakao' - ne piše se dobro ni ovim zemljama

"U toku su pretresi stambenih prostorija više fizičkih lica, a tokom dana se očekuju i hapšenja. U ovom trenutku akcija se izvodi u šest gradova i 28 lokacija, a moguće je i da se proširi", dodala je za naš portal Jelena Miovčić, glasnogovornica SIPA-e.

Dodala je da se pretresi vrše zbog sumnje na krivična djela organizovani kriminal, neovlašten promet drogama, oružjem i vojnom opremom te pranje novca iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine te zbog krivičnih djela primanje mita u obavljanju privredne djelatnosti, odavanje službene tajne i tjelesne povrede iz Krivičnog zakona RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije