MUP KS o kombiju koji navodno "vreba" djecu u Sarajevu: Evo šta kažu iz sarajevske policije

2
A. Ka.
MUP KS o kombiju koji navodno "vreba" djecu u Sarajevu: Evo šta kažu iz sarajevske policije
Foto: Arhiv / Policija KS

Društvene mreže preplavile su u posljednje vrrijeme informacije da navodno crni kombi kruži i "vreba" djecu oko škola na lokacijama oko Breze, Vogošće i Ilijaša.

U spornim objavama navedeno je da nepoznate osobe iz kombija navodno čak i slikaju mališane, zbog čega su roditelji bili zabrinuti.

U seriji objava pojavila se i informacija da je bio i pokušaj otmice dječaka! 

Još jedna subota, još jedna ARIA proslava – 15 godina sa vama

Još jedna subota, još jedna ARIA proslava – 15 godina sa vama

Tuzlanska policija o navodima pokušaja otmice djece: Evo šta smo otkrili

Tuzlanska policija o navodima pokušaja otmice djece: Evo šta smo otkrili

Alarmirana policija

U nekim objavama se otišlo i korak dalje te su čak navedene i registarske tablice spornog kombija.

U čitavu priču odmah se aktivno uključila i sarajevska policija, koja je preduzela niz operativnih i drugih radnji u cilju isptitvanja cijelog slučaja.

"Imajući u vidu da je u proteklom periodu putem više različitih medija i društvenih mreža javnost upoznata sa navodnim pokušajem otmice dječaka u jednoj osnovnoj školi na području općine Vogošća, ovom prilikom želimo upoznati javnost da su, po zaprimanju takve prijave, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, odmah poduzeli niz mjera i radnji na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj, te da je izvršenim provjerama i saslušanjem više svjedoka, utvrđeno da prijava nije osnovana", saopćeno je danas iz Odjeljenje za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS.

U saopćenju se dodaje da "u cilju zaštite interesa djeteta nisu u mogućnosti iznositi više detalja".

Nisu tačni navodi

"Želimo naglasiti da nisu tačni navodi i medijski natpisi da je došlo do pokušaja otmice. Posebno ističemo da policija nije javnosti saopćila registarske tablice vozila koje je bilo predmetom interesovanja, a očigledno je da u pojedinim medijima i dalje postoje podaci, pa čak i fotografije vozila, za koje se provjeravama utvrdilo da isto nije vezano za događaj predmetne prijave. Obzirom na navedeno molimo predstavnike medija da svoje objave u ovakvim i sličnim slučajevima prilagode samo zvaničnim izjavama i saopćenjima nadležnih organa i njihovih ovlaštenih predstavnika, kako bi spriječili širenje netačnih informacija i uznemirenje javnosti", zaključuje se u saopćenju Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Podsjetimo, nedavno je identična priča bila i u Tuzlanskom kantonu nakon čega se policija digla na noge. I u tom slučaju utvrđeno je da se radi o lažnoj prijavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije