MUP KS o hapšenju ubice Mirze Raščića: Izudin Tahirović bacio vreću sa pištoljem i mecima

1
A. Ka.
MUP KS o hapšenju ubice Mirze Raščića: Izudin Tahirović bacio vreću sa pištoljem i mecima
Foto: Arhiv / Ranije privođenje Izudina Tahirovića

Hapšenju Izudina Tahirovića (34), osuđenog za ubistvo Mirze Raščića, prethodio je pokušaj kontrole policajaca, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), navodeći incijale osumnjičenog. 

Sve je počelo u četvrtak u 17 sati u ulici Marcela Šnajdera u sarajevskoj općini Centar, gdje su policajci pokušali kontrolirati Tahirovića.

Međutim, on se dao u bijeg prilikom kojeg je od sebe odbacio platnenu vreću na krov garaže u ulici Esada Karađozovića, također sarajevska općina Centar.

Oglas o kojem bruji Balkan: Firma iz Zenice traži radnike za rad u rudniku zlata u - Tanzaniji

Oglas o kojem bruji Balkan: Firma iz Zenice traži radnike za rad u rudniku zlata u - Tanzaniji

"Izvršenim uviđajem, pronađen je pištolj sa pripadajućim spremnikom i šest metaka", navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Tahirović, koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja, predat je u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Podsjetimo, Tahirović je osuđen na 17 i po godina zatvora za ubistvo Mirze Raščića. Zločin, koji je uznemirio javnost u BiH, dogodio se 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar na stadionu Grbavica.

Mirza Raščić je tog dana, sa svojim drugovima s tribine, u prostorijama Udruženja Plavih prikupljao novac za gostujuću utakmicu FK Željezničar.

Prema izjavama svjedoka, Tahirović se sukobio s Amarom Zulićem, otišao iz prostorija Udruženja navijača i vratio se te ispalio četiri metka u pravcu Raščića, koji je sjedio u lijevom dijelu prostorije. Raščić je umro na putu prema bolnici, a Tahirović se iste noći u 3.20 sati predao pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu Tahirović je bio osuđen na 20 godina zatvora, ali je Vrhovni sud FBiH smanjio kaznu na 17 i po godina.

Vrhovni sud FBiH izrekao je pravomoćnu presudu Tahiroviću u septembru 2017. godine.

Kako je ranije objavio portal Radiosarajevo.ba, Tahirović je dobio prekid izdržavanja kazne u trajanju od dva mjeseca,Tahirović je i ranije u dva navrata bio na slobodi i u oba slučaja rješenja je donosio Kantonalni sud Sarajevo jer mu je majka teško bolesna.

. Bio je na slobodi u periodu od 26. marta do 26. aprila 2021. godine, te od 4. novembra 2022. do 4. februara 2023. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije