Otkrivamo zbog čega je Kantonalni sud u Sarajevu pustio na slobodu ubicu Mirze Raščića

1
A. Ka.
Otkrivamo zbog čega je Kantonalni sud u Sarajevu pustio na slobodu ubicu Mirze Raščića
Foto: Arhiv / Ranije privođenje Izudina Tahirovića

Izudin Tahirović, osuđen na 17 i po godina zatvora zbog svirepog ubistva Mirze Raščića, koji je dobio prekid izdržavanja kazne u trajanju od dva mjeseca, našao se na privremenoj slobodi jer mu je majka teško bolesna.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, majka Tahirovića boluje od karcinoma.

Prema našim saznanjima, Tahirović je lično pisao Sudu, koji je na koncu i donio odluku.

Bosanac poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji

Bosanac poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji

Tahiroviću je udovoljeno na molbu i zbog činjenice da u Kazneno-popravnom-zavodu (KPZ) Zenica spada u kategoriju A, odnosno on je među zatvorenicima koji ne prave probleme i koji su se i ranije uredno vraćali sa dopusta ili prekida izdržavanja kazne.

Ranije je za portal Radiosarajevo.ba Rusmir Isak, direktor KPZ Zenica, potvrdio da je Tahirović od četvrtka, 5. oktobra, na slobodi, a u zatvor se mora vratiti tek za dva mjeseca, tačnije 5. decembra.

"Mi nismo niti možemo učestvovati u donošenju odluke o dopustima i prekidima kazne. Međutim, kada nadležni sud donese takvu odluku, kao što je to u ovom slučaju, mi je moramo sprovesti", pojasnio je Rusmir Isak.

Podsjetimo, Tahirović je i ranije bio na slobodi i to u dva navrata. U periodu od 26. marta do 26. aprila 2021. godine, te od 4. novembra 2022. do 4. februara 2023. I u ovim slučajevima odluke je donio Kantonalni sud u Sarajevu.

Javnost je i ranije bila zgrožena odlukama suda, pogotovo nakon što se prilikom ranijih boravaka na slobodi čak slikao ispred stadiona Grbavica, gdje je i ubijen Raščić, navijač Fudbalskog kluba Željezničar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije