MUP o drami u Sarajevu i mališanu kojeg je otac bacio s kuće da bi ga spasio od vatre

Radiosarajevo.ba
MUP o drami u Sarajevu i mališanu kojeg je otac bacio s kuće da bi ga spasio od vatre
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Požar u Sarajevo

Javnost u Bosni i Hercegovini jučer je uznemirila vijest iz Sarajeva, gdje su u naselju Mejtaš četiri osobe spašene od vatrene stihije koja je zahvatila stan tokom noći, oko 1.45 sati, s ponedjeljak na utorak.

Kao što je portal Radiosarajevo.ba pisao dvije osobe su teže, a dvije lakše povrijeđene.

Kako smo saznali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, supružnici Muslić teško su povrijeđeni, dok su još jedna osoba inicijala N. G. i njen dvogodišnji sin zadobili lakše povrede.

"Dana 09.06.2020.godine u 01.45 sati obaviještena je dežurna služba Druge PU da je na stambenoj zgradi u ul. Pehlivanuša, općina Centar Sarajevo, došlo do požara. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je do požara došlo u stanu na trećem spratu stambene zgrade. U zajedničkoj akciji sa pripadnicima PVB Kantona Sarajevo, policijski službenici Druge PU su iz stana  evakuisali četiri lica, a požar je lokalizovan u 04.50 sati.

Požar u Sarajevo - undefined

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Požar u Sarajevo

Tom prilikom su lica: J.M. rođena 1963.godine i S.M. rođen 1972.godine zadobili teške tjelesne povrede, lice N.G. rođena 1976.godine je zadobila lakše tjelesne povrede, dok je mldb. lice nepovrijeđeno. Povrijeđene osobe su vozilima ZZHMP Kantona Sarajevo prebačene u JU Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje im je ukazana ljekarska pomoć i utvrđen stepen zadobijenih povreda. Na objektu je pričinjena materijalna šteta. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajnim radnjama provedenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudskog vještaka PPZ struke. Tom prilikom je ustanovljeno da je do požara došlo zbog neispravnih električnih instalacija u stanu. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja", naveli su u saopćenju iz MUP-a KS. 

Mirza Hadžiabdić - undefined

Arhiv: Mirza Hadžiabdić

Portal Radiosarajevo.ba danas je kontaktirao Mirzu Hadžiabdića, iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a KS, koji nam je donio detalj više o ovoj nesreći u kojoj je otac da bi spasio mališana s krova bacio dijete, a policajci i još nekoliko komšija ga uhvatili u deku.

"Mališan se dobro osjeća. Jučer je, kako smo saznali, bio na pretragama na Pedijatriji, ali su ljekari ustanovili da nije treže povrijeđen i da je van životne opasnosti. Što se tiče supružnika oni su u bolnici", kazao je Hadžiabdić. 

Imali smo priliku da razgovaramo i s nekoliko svjedoka ove neseće, od kojih je jedan posebno pohvalio pripadnike MUP-a KS. Njegove riječi prenijeli su i mnoge TV-kuće u BiH koji je posebno pohvalio spretnost i snalažljivost sarajevske policije. 

"Imao sam gledati taj prilog i hvala mu od srca u ime svih pripadnika sarajevske policije. Pripadnici MUP-a KS su se još jednom potvrdili da su u službi građana Sarajeva. Oni su nam uvijek na prvom mjestu", dodao je Hadžiabdić za Radiosarajevo.ba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije