Mostar: Migranti pružali otpor policiji, pa došlo do tučnjave

Radiosarajevo.ba
Mostar: Migranti pružali otpor policiji, pa došlo do tučnjave
Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

U četvrtak oko 16 sati nepoznati građanin je Policijskoj upravi Mostar prijavio da na Trgu Ivana Krndelja kod Autobuske stanice, grupa migranata prodaje mobilne telefone, za koje postoji osnov sumnje da su otuđeni od građana.

Na spomenutoj lokaciji, službenici Policijske uprave Mostar su uočili grupu migranata, a kod jednog od njih je pronađen mobitel za koji postoji osnov sumnje da potiče iz kaznenog djela 'Krađa'. Prilikom poduzimanja operativnih radnji policijskih službenika, migranti su pružili fizički otpor policajcima, odnosno došlo je do tučnjave.

Uz upotrebu sredstava prinude, migranti su savladani i lišeni slobode, te su privedeni u službene prostorije Policijske uprave Mostar na kriminalističku obradu. Jedan od osumnjičenih migranata je prebačen na hospitalizaciju u Univerzitetsku kliničku bolnicu Mostar, zbog, po konstataciji dežurnog liječnika, narušenog zdravstvenog stanja iz ranijeg perioda, navedeno je u saopćenju iz MUP-a Hercegovačko - neretvanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije