Mladić koji je nožem ubio zaštitara pušten iz bolnice

S. H.
Mladić koji je nožem ubio zaštitara pušten iz bolnice
Osumnjičeni za ubistvo zaštitara u živiničkom ugostiteljskom objektu "Sunce" otpušten je iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla gdje se oporavljao od povreda zadobivenih u tuči u ovom restoranu.

Ove informacije potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Dvadesetšestogodišnji A. A. je u noći s utorka na srijedu nasrnuo nožem na četrdesetogodišnjeg H. A. koji je radio kao zaštitar u ugostiteljskom objektu "Sunce" u Živinicama usljed tuče koja je izbila u tom restoranu i koju je stradali zaštitar pokušao zaustaviti.

H. A.  je podlegao povredama u Domu zdravlja Živinice deset minuta nakon ponoći, a osumnjičeni A. A. je također bio zadržan u UKC-u Tuzla zbog povreda koje je zadobio u ovoj tuči.

Kako je naveo Arnautović, A. A. je nakon otpuštanja iz bolnice zadržan u policiji, te će danas biti predat Tužilaštvu TK-a gdje će biti ispitan, a zatim i zadržan 24 sata do prijedloga pritvora o kojem će se izjasniti Tužilaštvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije