Užas / Misterija u BiH: Prijavio nestanak ljubavnice, pa pred ženom počinio samoubistvo

04. 10. 2019. u 11:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 36

Pedesetpetogodišnji Miro Bojanić objesio se u svom porodičnom domaćinstvu u Donjoj Lupljanici, nadomak Dervente, u jeku opsežne potrage za njegovom kumom Mirjanom Vidaković (43), čije je nestanak policiji lično on prijavio, dvanaesti dan nakon što je, 11. septembra, posljednji put viđena.

Bojanić, prema nezvaničnim saznanjima, nije ostavio bilo kakav trag kojim bi obrazložio zašto je digao ruku na sebe, nego je tu tajnu odnio u grob.

To je nova tajna u ionako zamršenoj “kumovskoj misteriji”, tajnovitog nestanka žene, koja je, kako se ispostavilo, bila u ljubavnoj vezi sa kumom koji više nije među živima.

Naime, tragediji je prethodila prava drama. Iako šokirana saznanjem da je u ljubavnoj vezi sa vjenčanom kumom, čiji suprug je preminuo u januaru ove godine, Mirova supruga, sa kojom nije imao djece, odvraćala ga je od najave da digne ruku na sebe.

"Poznato je da je Miro, nakon što se više od godinu dana vratio sa rada iz Austrije, volio da popije. Našavši se u ljubavnom trouglu, često se svađao i sa suprugom i kumom ljubavnicom. Mada teško povrijeđena, supruga ga je odvrađala da se, kako je rekao, ubije, i da sve to nije vrijedno njegovog života. Navodno je odbrusio 'j…š takav život' i bukvalno se pred njenim očima objesio o drvo", kaže izvor Novosti upućen u ovaj slučaj.

Policija se, sem objave da je pokrenuta potraga za nestalom Mirjanom Vidaković, još nije oglasila na okolnosti Mirovog samoubistva koji je, došavši u policijsku stanicu 23. septembra, prijavio da je njegova kuma posljednji put viđena 11. septembra kako odlazi ispred svoje kuće u Živinicama.

Saznaje se da je Bojanić u svim iskazima policiji negirao da je krivac za nestanak kume. Opovrgavao je i te glasine u kafani, gdje je pričao da se kuma u jednom slučaju, dok je on zaspao, navodno, iskrala iz automobila, a u drugom, navodno ispala. Da on nije krivac za nestanak kume, primajući saučešće, potvrdili su njegov rođeni brat i majka.

“Te žene nema ni među živima ni mrtvima. Ipak, ona se zvanično vodi kao živa, jer dosadašnji tok istrage nije dokučio nijedan valjan trag ili dokaz da je to drugačije. Međutim, nagli odlazak sa ovog svijeta ključnog aktera ove drame, dodatno je zakomplikovao slučaj i istragu”, konstatuje Novosti.

Osim čestih svađa, govorkalo se da je Bojanić, navodno, počeo intezivnije da proganja kumu, nakon što joj je pritekao u pomoć nakon smrti supruga – kuma, a pomoć se izrodila u otvorenu ljubavnu avanturu. Zato se i spekuliše da je moguće da se kuma svojevoljno negdje sklonila. Sve će biti jasnije kada do nje dođe vijest da kum – ljubavnik nije više među živima, naravno, ako je i ona u životu.

NEMA KOMENTARA