MUP KS o ubistvu u Sarajevu: Još uvijek traje intenzivna potraga za ubicom

Radiosarajevo.ba
MUP KS o ubistvu u Sarajevu: Još uvijek traje intenzivna potraga za ubicom
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Tuga u Nedžarićima

Ubistvo koje se desilo jutros u Sarajevu, tačnije u Studentskom domu Nedžarići, potreslo je bh. javnost, a posebno studente koji su tu smješteni.

Podsjećamo, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je u 11.35, u ovoj zgradi, došlo do sukoba nakon čega je jedna osoba ubijena hladnim oružjem. Nezvanično, ubica je jedan od zaposlenika Sead Tahirović, dok žrtva, također zaposlenik, ima inicijale A.Š.

Sarajevo: Ubistvo u Studentskom domu u Nedžarićima
Nove informacije o ubistvu u studentskom domu u Nedžarićima
Ubistvo u Sarajevu: Potresni prizori u Nedžarićima, oglasio se i Kenan Velagić

"Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) danas u 11. 35 sati je prijavljeno ubistvo u Studentskim domovima Nedžarići, nakon čega je upućeno više policijskih patrola kao i radnici Hitne medicinske pomoći koji su mogli konstatovali samo smrt, kao i to da je smrt nastupila nasilnim putem", kazao je medijima glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Tuga u Nedžarićima - undefinedFoto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Tuga u Nedžarićima

Prema njegovim riječima, niko od studenata nije stradao. Radi se o muškarcu inicijala A.Š. rođen 1976. i bio je jedan od rukovodilaca u Studenstkom centru.

"Policiji je poznat identitet muškarca koji se sumnjiči da je počinio ubistvo, i za njim se intenzivno traga. O svemu je upoznata dežurna tužiteljica koja rukovodi uviđajem zajedno s pripadnicima MUP-a KS ", dodao je Hadžiabdić.

Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba koji je na mjestu događaja, ispred studentskih domova u Nedžarićima je dramatično. Ljudi su preplašeni, plaču...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije