Ubistvo u Sarajevu: Potresni prizori u Nedžarićima, oglasio se i Kenan Velagić

Radiosarajevo.ba
Ubistvo u Sarajevu: Potresni prizori u Nedžarićima, oglasio se i Kenan Velagić
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Tuga u Nedžarićima

Ubistvo koje se desilo jutros u Sarajevu, tačnije u Studentskom domu Nedžarići, potreslo je bh. javnost, a posebno studente koji su tu smješteni.

Podsjećamo, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je u 11.35, u ovoj zgradi, došlo do sukoba nakon čega je jedna osoba ubijena hladnim oružjem. Nezvanično, ubica je jedan od zaposlenika Sead Tahirović, dok žrtva, također zaposlenik, ima inicijale A.Š.

Sarajevo: Ubistvo u Studentskom domu u Nedžarićima
Nove informacije o ubistvu u studentskom domu u Nedžarićima

Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba koji je na mjestu događaja, ispred studentskih domova u Nedžarićima je dramatično. Ljudi su preplašeni, plaču...

"Javnost se oglušila...Izlazili smo više puta s problemima zaposlenika i studenata, ali su pričali da nas se ne tiče šta se dešava. I, evo, šta se desilo? Na očigled 850 studenata u ovom domu da se desi ubistvo!? Nožem je iskasapio čovjeka....Zbog čega? 

Mnogo puta smo se žalili na menadžment. Ovo su njihove neke razmirice, njihovi problemi koji su izneseni pred studente", kazao je Kenan Velagić, predsjednik Udruženja studenata “Studentski centar” Sarajevo.

Na pitanje novinara kako da studenti koji su smješteni u Studentskom domu u Nedžarićima nastave normalno, Velagić odgovara:

"Iskreno, ne znam. Fakultet nekako moramo završavati, a država ne mari za nas. Kome god da se obratimo gluhi su svi, nikoga ne zanimamo."

Podsjećamo, danas je ubijen zaposlenik studentskog doma, dok je jedna radnica također prevezena u Hitnu pomoć. 

Nezvanično, stradao je muškarac inicijala A.Š. jedan od rukovodilaca u Studentskom centru.

Dežurni tužilac rukovodi uviđajem zajedno s pripadnicima MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije