Borik / Masovna tuča maloljetnika u BiH, ima povrijeđenih

24. 12. 2021. u 10:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Banjoj Luci jučer je došlo do masovne tuče maloljetnika u kojoj je povrijeđeno više osoba. 

Naime, banjolučki policajci prijavu su dobili iz Doma zdravlja, jučer u 18.35, kada ih je medicinski radnik pozvao i prijavio da je pomoć od njih zatražilo jedno maloljetno lice, koje ima povrede zadobijene u tuči.

Ustanovljeno je kasnije da je još jedan maloljetnik zadobio teže povrede.

Policajci izlaskom na mjesto događaja potvrđuju da se tuča dogodila u banjolučkom naselju Borik i da je učestvovalo više maloljetnih lica.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka identifikovali su jedno maloljetno lice a za koje postoje osnovi sumnje da je počinilo krivično djelo Tjelesna povreda.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu Tjelesna povreda. Obaviješten je i radnik Centara za socijalni rad Banjaluka koji će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

U toku je utvrđivanje svih činjenica i okolnosti događaja, kao i identifikacija svih lica koja su učestvovala u ovom događaju.

Mediji u ovom entitetu tvrde da se tuča dogodila u blizini osnovne škole, te da su meta napada bila dvojica dječaka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA