Mamić nakon saslušanja u Sudu BiH: Želim ostati ovdje!

Radiosarajevo.ba
Mamić nakon saslušanja u Sudu BiH: Želim ostati ovdje!
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mamić nakon saslušanja u Sudu BiH

Bivši čelnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić danas je u Sud BiH imao ročište o njegovom izručenju Hrvatskoj.

Mamiću su jutros pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu uručili poziv da se javi u Sud Bosne i Hercegovine, što je on i prihvatio.

Nakon saslušanja Mamić je okupljenim novinarima kazao da želi ostati u BiH, jer u Hrvatskoj neće imati pravičan postupak.

 "Ne možete nigdjee pročitaiti da sam oštetio državni proračun za jednu lipu, niti utajio porez. Dinamo stoji ponosno iza svih odluka koje sam donio i ne osjeća se oštećenim. Razumijem da se meni na leđa navalio Hrvatski režim meni na leđa i da je ovo monitrani proces. Ne razumijem novinare da vi ne propitujete, kako čovjek koji nije oštetio državu ni jedne lipe. Moja druga država BiH, je doista i moja sudbina i nada, mogu se zahvaliti svim insitutcijama BiH što me kao normalnog čovjeka tretiraju kao čovjeka", kazao je Mamić.

Podsjećamo, Osječki Županijski sud dostavio je Ministarstvu pravosuđa svu potrebnu dokumentaciju vezanu za pokretanje postupka izručenja bivšeg čelnika NK "Dinama" Zdravka Mamića iz Bosne i Hercegovine. Nakon što je 7. juna Županijski sud izdao nalog za raspisivanje potjernice, Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske je za Zdravkom Mamićem raspisalo domaću i međunarodnu potjernicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije