SIPA uručila poziv Zdravku Mamiću, danas mora u Sud BiH

Radiosarajevo.ba
SIPA uručila poziv Zdravku Mamiću, danas mora u Sud BiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Zdravko Mamić

Za Zdravkom Mamićem je i službeno raspisana međunarodna potjernica prije četiri dana, a potjernica je sad vidljiva i svim policijama u svijetu, koje moraju reagirati ako zateknu Zdravka Mamića na svojoj teritoriji.

Pripadnici SIPA-e jutros su Mamiću uručili poziv u Međugorju, gdje se Mamić nalazi i on se danas mora pojaviti u Sudu Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba. 

Zdravko Mamić: Ako me probaju izručiti, otrovat ću se kao Praljak

Mamić se predomislio: Odustao od samoubistva, ali i od povratka u Hrvatsku

Raspisana međunarodna potjernica za Mamićem: Sad je i zvanično bjegunac

Podsjetimo, Optužno vijeće je 21. maja potvrdilo drugu Uskokovu optužnicu protiv Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenik, koje tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, klub oštetili za oko 200 miliona kuna, a protiv Zdravka Mamića tada je određen i istražni zatvor.

Mamić je zaprijetio samoubistvom u slučaju da bude izručen. 

"Ako me budu na silu prebacili, ja sam već davno obećao hrvatskoj javnosti što ću napraviti. Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u bosanskom bez problema. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Šta sad hoćete da vam nacrtam kako bih to napravio? Rekao sam da živ ne bih došao u hrvatski zatvor'', rekao je za Provjereno Zdravko Mamić.

Kasnije je rekao kako je uvjeren da neće biti izručen, ukoliko ne bude političkih pritisaka, ali je dao naslutiti kako u takvom slučaju zapravo ne razmišlja o samoubistvu kako je to ranije sugerirao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije