Maloljetnicima osumnjičenim za ubistvo u Sarajevu određen pritvor

Radiosarajevo.ba
Maloljetnicima osumnjičenim za ubistvo u Sarajevu određen pritvor
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ubistvo u Sarajevu

Sudija za maloljetnike Općinskog suda u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor dvojici maloljetnika koji se sumnjiče za krivično djelo ubistvo i pokušaj ubistva u sarajevskom naselju Saraj Polje.

Ubistvo u Sarajevu: Policija još uvijek ispituje maloljetnike, evo šta se čeka
Uhapšen i drugi učesnik tragičnog događaja u Sarajevu u kojem je jedna osoba ubijena
Detalji ubistva u Sarajevu: Jedno lice uhapšeno, jedno pod kontrolom policije

Ove informacije potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

"Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponanavljanja krivičnog djela", dodala je Bavčić.

Podsjetimo, dvojica maloljetnika, rođena 2002. i 2003. godine, uhapšena nakon ubistva mladića u sarajevskom naselju Saraj Polje.

Ubistvo u Sarajevu - undefined

Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Ubistvo u Sarajevu

Nakon kriminalističke obrade u Jedinici za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode, predata su u nadležnost Tužilaštva KS gdje su bili zadržani 24 sata,a sada im je određen i pritvor. 

Maloljetnici su uz policijski izvještaj predati Tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili ubistvo i pokušaj ubistva. Sedamnaestogodišnjak se sumnjiči za pokušaj ubistva, a šesnaestogodišnjak da je počinio ubistvo.

Podsjetimo, u tuči u kojoj su učestvovali smrtno je izbodena osoba R. O. rođena 1998. godine, dok je maloljetna osoba povrijeđena. U tuči su korišteni sjekira i nož, a povrede od kojih je preminuo R. O. nanesene su nožem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije