Sarajevo: Tinejdžeri se vozali u Golfu, pa uhapšeni

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Tinejdžeri se vozali u Golfu, pa uhapšeni
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sarajevska policija uhapsila je tri maloljetnika zbog sumnje da su ukrali Golfa krajem jula.

Tinejdžeri stari 17 i 16 godina uhapšeni su nakon što je policiji na Ilidži jučer oko 15.20 sati prijavljeno da se u Ulici Pijačna tri maloljetnika vozaju automobilom Golf, registarskih oznaka T30-M-759.

"Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, te su u pomenutom vozilu zatekli tri malodobna lica. Izvršenim provjerama je ustanovljeno da je vlasnik privatnog motornog vozila 'VW Golf' navedenih registarskih oznaka, E.T. iz Sarajeva, 28. jula prijavio krađu motornog vozila", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Isti dan, ko 16.15 sati, uhapšeni su maloljetnici zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe. Jedan od njih je 2003., a dvojica 2004. godište.

"O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, uz obavezno poštivanje odredbi Zakona o zaštiti i postupanju djece i maloljetnika u krivičnom postupku", navedeno je u policijskom saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije