Mahao nožem među prolaznicima i prijetio da će ih pobiti

Radiosarajevo.ba
Mahao nožem među prolaznicima i prijetio da će ih pobiti
/ Foto: Jutarnji list/Hanza media
Policija u Zagrebu uhvatila je muškarca koji je u centru grada među prestravljenim prolaznicima mahao nožem i prijetio da će da ih pobije.

Incident se desio u pothodniku Importanne centra, a nasilnik je identificiran kao B. I. star 33 godine.

Divljačkom pohodu svjedočili su prestravljeni prolaznici pred kojima je razbio bocu vrijeđajući ih. Pola sata nakon toga, kad su stigli po dojavi, policajci su pronašli B. I. kako leži na stepenicama, krvave glave i onesviješten. Kad je došao sebi, prijavili su ga za narušavanje javnog reda i mira, ali i za nanošenje lakših ozljeda maloljetnoj osobi, navodi Jutarnji list.

Pokazalo se da je 33-godišnjak građanima Zagreba već poznat po ispadima. Posljednji se dogodio 12. januara kada je slične prijetnje upućivao putnicima u jednom tramvaju.

Usred bijela dana, ničim izazvan, nakon ulaska u tramvaj počeo je tući putnike. Nasumce ih je udarao šakama i nogama i neke pritom lakše ozlijedio. Agonija je trajala za vrijeme vožnje od jedne do druge stanice, gdje su kod Cibone tramvaj presreli policajci te mu pred šokiranim putnicima stavili lisice na ruke, podsjeća Jutarnji.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije