Ljubo Seferović i njegov sin terete se za trgovinu djecom

Radiosarajevo.ba
Ljubo Seferović i njegov sin terete se za trgovinu djecom

Ljubo Seferović i njegov sin Jasmin danas će biti saslušani u Republičkom javnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivično djelo trgovina djecom, saznaje Srpskainfo

Osumnjičeni Seferović, koji je javnosti mnogo poznatiji kao optuženi u slučaju koji se vodio za smrt Dženana Memića i u kojem je oslobođen krivice, u novom slučaju trgovine djecom u RS-u tereti se da je kupio odnosno na ime dobijanja pristanka za zaključenje prisilnog braka isplatio novčani iznos od 2.000 maraka majci za njenu maloljetnu djevojčicu (15).

Osim Seferovića, za teško krivično djelo prijavljena je i Almasa Suljemanović, majka maloljetne djevojčice, kojoj je novac za prodaju kćerke isplaćen preko Western Uniona.

Podsjetimo i to da su osumnjičeni u periodu od od decembra 2018. do februara ove godine kada je slučaj otkriven, na području grada Banja Luka izvršili krivično djelo trgovina djecom.

Srpskainfo je još u martu ekskluzivno pisala o ovom slučaju, a izvor iz istrage otkriva da je osumnjičeni Jasmin Seferović vrbovao, držao i prihvatio maloljetnicu (17), radi zaključenja prisilnog braka i eksploatacije njenog rada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije