Ljekari UKC-a se i dalje se bore za život oca koji je ubio dvoje djece

E. H.
Ljekari UKC-a se i dalje se bore za život oca koji je ubio dvoje djece
Foto: Tuzlalive.ba / Ilustracija
Dva dana prošla su od porodične tragedije u Tuzli, u kojoj je Nesad Djedović (42) ubio kćerku Melisu (12) i sina Amara (7), te pokušao izvršiti samoubistvo. Nakon što je ova tragedija potresla BiH javnost jučer smo saznali i detalje cijelog slučaja.

Djedović, koji je u srijedu navečer ubio svoje dvoje maloljetne djece, još uvijek se nalazi Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, a kako Radiosarajevo.ba saznaje, jutros je stanje ovog pacijenta nepromijenjeno u odnosu na jučer, te se još uvijek nalazi u životnoj opasnosti.

Naime, Djedović je, zbog teške prostrijelne rane na glavi, u izuzetno teškom zdravstvenom stanju i na aparatima, dok doktori UKC-a Tuzla pokušavaju sačuvati njegov život.

Podsjećamo, ova porodična tragedija dogodila se u srijedu navečer, iza 19 sati, na magistralnoj cesti Lipnica - Obodnica, kod Tuzle. Nesad Djedović, 42-godišnji zaposlenik rudnika "Dubrave", pucao je iz vatrenog oružja u dvoje maloljetne djece, ubivši na licu mjesta 12-godišnju kćerku Melisu, a ranivši svog sedmogodišnjeg sina Amara koji je kasnije podlegao uslijed povreda. Nakon toga, Djedović je pokušao izvršiti i samoubistvo pucnjem iz vatrenog oružja, zbog čega je zaradio prostrijelnu ranu glave i trenutno se ljekari UKC-u Tuzla trude staviti ga van životne opasnosti.

Malo prije tragičnog događaja, tvrdi njegov rođak Ađul Fazlić, Djedović je boravio s majkom i djecom u autu, u kojem je ubistvo počinjeno, nakon čega je majku ostavio u Bukinju, rekavši joj da ide s djecom u šetnju u Tuzlu.

"Umjesto u Tuzlu, kako je majci rekao, odvezao se u naselje Repuševac, kod mezarja, odakle je telefonom pozvao rođaka Mehmedaliju Djedovića, koji je policajac i bio je na dužnosti u drugom mjestu. Rekao mu je šta namjerava uraditi i da je detalje pojasnio u oproštajnom pismu koje je ostavio, a Mehmedalija ga je pokušao odgovoriti od nedjela. Rekao mu je da stane i da sačeka, da razgovaraju. Veza se, valjda, prekinula, a Mehmedalija me nazvao i rekao mi da što prije odem do mezarja i da požurim, jer je svaki sekund dragocjen. Shvatio sam to ozbiljno i odmah sam krenuo, ali kada sam došao do mezarja, gore je već bio komšija Elvis Krdžalić sa svojim ocem. Oni su ih našli. Njegov mi je otac rekao da je sve gotovo", prepričava Fazlić tragični događaj koji je uznemirio mještane ovog prigradskog tuzlanskog naselja.

Više detalja u cijelom ovom slučaju bit će poznato nakon obdukcije dvoje tragično preminule djece, a iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona jučer su kazali kako se motivi ovog dvostrukog ubistva i pokušaja samoubistva još uvijek istražuju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije