Ledena kiša izazvala lančani sudar kod Visokog, učestvovalo devet vozila

0
Radiosarajevo.ba
Ledena kiša izazvala lančani sudar kod Visokog, učestvovalo devet vozila
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Loši vremenski uvjeti i ledena kiša koja pada u Bosni i Hercegovini, u 18.05 sati na regionalnom putu kod Visokog izazvala je lančani sudar u kojem je učestovalo devet vozila, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) za portal Radiosarajevo.ba.

"U 18.05 sati na regionalnom putu kod Visokog došlo je do nesreće u kojoj je učestvovalo devet vozila. Na vozilima je pričinjena manja materijalna šteta i nema povrijeđenih. Uviđaj je brzo završen", dodali su iz MUP ZDK za naš portal.

S obzirom na to da meteorolozi za večeras i sutra najavljuju pojavu ledene kiše na području Bosne i Hercegovine, što će svakako otežati i usporiti saobraćanje u ovom dijelu BiH, preporuka je da se vožnja, večeras i sutra svede na minimum.

Na moguću poledicu upozoravaju u iz BIHAMK-a, a posebno oprezna vožnja je potrebna na planinskim prevojima, mostovima i prilazima tunelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije