Lažno prijavili razbojništvo i krađu 13.000 KM

Fena
Lažno prijavili razbojništvo i krađu 13.000 KM
Arhiv / Benzinska pumpa / Ilustracija
Dvije osobe iz Teslića uhapšene su zbog sumnje da su lažno prijavile razbojništvo i krađu 13.000 KM.

Slobode je u utorak  lišen P.M, radnik na benzinskoj pumpi „Nešković“ u Tesliću, koji je prethodno prijavio da je nepoznata maskirana osoba nad njim izvršila razbojništvo i uz upotrebu fizičke snage i prijetnju pištoljem od njega otuđila  13.000 KM.

Policijski službenici Policijske stanice Teslić izašli su na mjesto događaja, izvršili uviđaj i kriminalističku obradu nad P.M. koji je  izjavio da sumnja da je navedeno krivično djelo izvršio M.A, nad kojim je također izvršena kriminalistička obrada.

Međutim, utvrđeno je da su P.M. i M.A. u prethodnom dogovoru fingirali krivično djelo razbojništvo, nakon čega je M.A. novac sakrio na dogovorenu lokaciju.

Na površini ispod mosta preko rijeke Mala Usora u Tesliću pronađen je otuđeni novac i predmeti za koje se sumnja da su korišteni tokom izvršenja krivičnog djela (odjeća, kapa „fantomka“, rukavice i dr.), saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

U blizini benzinske pumpe „Nešković“ je pronađen i plastični pištolj za koji se sumnja da je korišten prilikom izvršenja ovog krivičnog djela. 

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Teslić izvršen je pretres stambenih prostorija koju kao podstanar koristi M.A. prilikom čega su pronađene i oduzete tri stabljike indijske konoplje

Iz policije navode da su nakon izvršene kriminalističke obrade P.M. i M.A., uz saglasnost dežurnog tužioca, pušteni na slobodu, a protiv njih će biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima utaja i lažno prijavljivanje krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije