Lažna dojava o bombi ispraznila restoran u Mrkonjić Gradu

0
Radiosarajevo.ba
Lažna dojava o bombi ispraznila restoran u Mrkonjić Gradu
Foto: Nezavisne / Restoran "Daminao's"

Policija traga za osobom koja je u subotu lažno prijavila da je postavljena bomba u mrkonjićkom restoranu "Damiano's", u mjestu Podbrdo.

Kako je potvrđeno Nezavisnim, zbog dojave o postavljenom eksplozivu, radnici i gosti koji su se zatekli u loklalu morali su napustiti objekat kako bi se izvršio kontradiverzioni pregled.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, jučer oko 18.15 sati nepoznata osoba prijavila da je u jednom ugostiteljskom objektu u mjestu Podbrdo, općina Mrkonjić Grad, postavljena eksplozivna naprava.

Požar u Ribniku: Izgorio restoran, gosti se jedva uspjeli spasiti

Požar u Ribniku: Izgorio restoran, gosti se jedva uspjeli spasiti

"Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad izašli su na mjesto događaja, evakuisali prisutne, te izvršili protivdiverzioni pregled. Kontradiverzionim pregledom nije pronađena eksplozivna naprava", rekli su u PU Mrkonjić Grad.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti.

Oni su dodali da je u toku rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije