Laktaši: Vozilom pregazio kolegu, a policiji slagao da je mladić pretučen

Radiosarajevo.ba
Laktaši: Vozilom pregazio kolegu, a policiji slagao da je mladić pretučen
Foto: Arhiv / MUP RS / Ilustracija
Dragiša G. (20) iz Laktaša uhapšen je zbog sumnje da je, najvjerovatnije slučajno, autom udario dvije godine starijeg mladića sa kojim je prevozio drva, ali umjesto da to prijavi, on je rekao da je mladića pretukla nepoznata osoba.

U Policijskoj upravi Banja Luka su rekli da im je u nedjelju prijavljeno da je dvadesetdvogodišnjak zadobio povrede od nepoznate osobe u mjestu Motike, a da mu je pomoć nakon toga ukazao D.G. koji ga je prevezao do kuće, a zatim pozvao Hitnu pomoć koja ga je prevezla u UKC Republike Srpske, gdje je zadržan na liječenju, prenosi Srpska Info.

Radeći na slučaju, policija je dan kasnije utvrdila da je istina drugačija i da je mladić povrede zadobio u saobraćajnoj nesreći, te su u ponedjeljak uveče uhapsili osumnjičenog Dragišu G.

"Utvrđeno je da povrijeđeni nije zadobio povrede u tuči, već se D.G. sumnjiči da mu je teretnim vozilom marke "VW kedi“ nanio povrede tokom prevoza ogrevnog drveta na lokalnom putu Dragočaj-Motike", rekli su u PU Banjaluka.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

"Sve dalje mjere i radnje prema njemu preduzimaće se po instrukciji dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Slobodana Salića koji je danas zajedno sa policijskim službenicima i vještakom saobraćajne struke Nedeljkom Vučenom, izašao na mjesto gdje se dogodila saobraćajna nezgoda", rekli su u policiji.

Nezvanično saznajemo da je povrijeđeni mladić u teškom stanju u bolnici, a da je osumnjičeni u policiji priznao šta se zapravo dogodilo tog dana, zaključuje Srpska Info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije