Laktaši: Čekao da ga policija ispita, pa iskočio kroz prozor policijske stanice

Radiosarajevo.ba
Laktaši: Čekao da ga policija ispita, pa iskočio kroz prozor policijske stanice
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U Policijskoj stanici u Laktašima u ponedjeljak su ispitana dva muškarca radi ispitivanja na okolnosti izvršenja više krivičnih djela Krađa izvršenih na području ove općine.

Dok su policijski službenici ispitivali jedno lice, drugo lice koje je čekalo u hodniku je u jednom trenutku bez povoda i iznenada iskočilo kroz prozor.

Policijski službenici nisu primjenjivali sredstva prinude prema licima, lica nisu lišavana slobode, već su se uredno odazvala po uručenom pozivu.

Policijski službenici su odmah ukazali prvu pomoć povrijeđenom do dolaska službe hitne pomoći Laktaši, nakon čega je on prevezen i zbrinut u Univerzitetsko  klinički centar Republike Srpske.

O navedenim okolnostima upoznat je i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se izvrši uviđaj na mjestu samopovređivanja lica jer u konkretnim slučaju nema elemenata krivičnog djela i da se dostavi izvještaj.

Također, o svim činjenicama upoznata je i Jedinica za profesionalne standarde Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, navodi se u saopćenju Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije