Krvavi obračun: Mladić ranjen iz automatske puške

Radiosarajevo.ba
Krvavi obračun: Mladić ranjen iz automatske puške
/ Ilustracija - AK47 Kalašnjikov
Pripadnici Policijske stanice Laktaši i Policijske stanice za intervencije jutros su u mjestu Kosijerevo uhapsili D. V. (27) iz Laktaša, jer je iz automatske puške pucao u tri lica, od kojih je jedno ranjeno.

Povrijeđeno lice su policijski službenici prevezli u Službu hitne pomoći Laktaši radi ukazivanja medicinske pomoći.

Zbog utvrđivanja činjeničnog stanja i okolnosti vezanih za navedeni događaj, lišeni su slobode i D. V.(1986) i M. S.(1993) oba iz Laktaša.

"Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, o prikupljenim saznanjima obavijestili su dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se obavi uviđaj i da se izuzmu svi predmeti i tragovi koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", saopćila je Marija Markanović, glasnogovornica CJB Banja Luka.

Policajci poduzimaju operativne i istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja, a sve dalje mjere prema uhapšenima obavljat će se po instrukciji dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije